Ik heb een teek verwijderd, maar niet volledig, is dit een probleem? Nee, dat is niet erg. U hoeft hier niet voor naar de dokter. Lees hier alles over teken (verwijderen).

 

Waar kan ik een rijbewijskeuring laten doen? In onze huisartsenpraktijk bieden wij momenteel geen keuringen aan, via de ANBO kunt u keuringsartsen vinden. Wij hebben goede ervaringen met ‘Beverwijk voor elkaar‘. Ook regelzorg en goedkopekeuringen.nl bieden rijbewijskeuringen dichtbij huis aan.

 

Ik wil de informatie van de corona-checkapp graag op papier, kan dat? Ja, dit kunt u zelf regelen via deze site.

 

Mijn Astravaccinatie is niet zichtbaar op ‘mijn rivm, hoe kan dat? Misschien hebt u bij de vaccinatie (per ongeluk) geen toestemming gegeven voor gegevens delen met RIVM. Stuurt u ons a.u.b. een mail, wij kunnen uw toestemming alsnog doorgeven.

 

Ik heb corona gehad, is één vaccinatie dan voldoende? Als u korter dan een half jaar geleden een corona-infectie heeft doorgemaakt, dan is één vaccinatie voldoende. NB: voor uw coronapaspoort is een positieve PCR-test van de GGD nodig (sneltest telt niet). Uw uitslag is als het goed is door GGD doorgegeven aan RIVM, wij kunnen u hier niet bij helpen.

 

Mijn gegevens staan niet (juist) in de Corona Check-app of op CoronaCheck.nl, wat nu? De rijksoverheid helpt u digitaal en telefonisch verder via deze site.

 

Ik word gevaccineerd en gebruik bloedverdunners, wat moet ik doen?
Als u acenocoumarol of fenprocoumon gebruikt -> bel de trombosedienst.
Als u rivaroxaban, apixaban, dabigatran of edoxaban gebruikt -> neem de bloedverdunner 4u vóór de prik t/m 2u ná de prik niet in.
Als u aspirine, ascal, acetylsalicylzuur of clopidogrel gebruikt -> u kunt uw medicijn gewoon doorgebruiken.

 

Krijg ik een pneumokokkenvaccinatie? In 2021 worden de mensen opgeroepen die geboren zijn tussen 1-1-1948 en 31-12-1952. In de toekomst worden naar verwachting alle mensen tussen 60 en 80 jaar opgeroepen. Het immuunsysteem van 80-plussers reageert waarschijnlijk onvoldoende op het vaccin, daarom ontvangen mensen die geboren zijn in 1940 of eerder geen oproep. Dit is beleid vanuit de overheid en wordt landelijk uitgevoerd. Lees verder via de site van rivm.

 

Mag de huisarts een medische verklaring over mij verstrekken? De KNMG adviseert huisartsen om geen medische verklaring af te geven over eigen patiënten. Uitleg hierover kunt u downloaden:

 

Hoe stel ik een wilsverklaring op? Hier vindt u meer informatie over het opstellen van een wilsverklaring en de euthanasiewetgeving:


Waar vind ik betrouwbare informatie over mijn kwaal?
Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid vindt u op thuisarts.nl. Thuisarts.nl is gemaakt door artsen.

 

Wanneer betaal ik eigen risico en wanneer niet? Bezoeken aan de huisarts gaan niet ten koste van uw verplichte eigen risico. In geval van medicijngebruik, bloedprikken en andere vormen van eerstelijnszorg wordt meestal wel uw eigen risico aangesproken. Lees hier meer over wat per verzekeraar precies wel en niet wordt vergoed.

 

Waarvoor is de huisartsenpost bedoeld? De huisartsenpost is alleen bedoeld voor spoedeisende medische hulp die niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag. Onze patiënten kunnen telefonisch contact opnemen met de Huisartsenpost Beverwijk: 0251 – 265 265 (voor levensbedreigende gevallen belt u 112). De huisartsenpost werkt uitsluitend op afspraak.

 

Kan de huisarts mijn afspraak in het ziekenhuis vervroegen? Dat kan en zal de huisarts doen als dat medisch noodzakelijk is. Aan (erg) lange wachttijden bij niet-spoedeisende zaken kan de huisarts helaas niets veranderen. Vaak weet uw verzekeraar waar u sneller terecht kunt.

 

Is het zinvol om mijn PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) te laten bepalen? Klik op onderstaand link om daar meer over te weten te komen. https://www.thuisarts.nl/keuzehulp/testen-op-prostaatkanker