Waar vind ik betrouwbare informatie over mijn kwaal? Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid vindt u op thuisarts.nl. Thuisarts.nl is gemaakt door artsen.

 

Wanneer krijg ik een 3e covidvaccinatie De boosterprik gaat via de GGD, u kunt hier de planning zien. NB wij kunnen uw boosterprik niet inplannen of versnellen.

 

Ik ben jonger dan 60 en krijg altijd een griepprik. Krijg ik voorrang voor de boosterprik? Volgens het NOS-journaal overweegt de minister dit wel, wij hebben nog geen instructies.

 

Kan de huisarts verklaren dat ik covid-19 heb doorgemaakt? Nee dit gaat via de GGD/check-app.

 

Welke coronatest moet ik doen? U kunt hier lezen welke test het meest geschikt is voor uw situatie (klachten, reiswensen, testen-voor-toegang, antistoffentest).

 

Kan ik met een positieve antistoffentest een ‘herstelbewijs’ krijgen? Nee, dan kan niet. Lees hier de voorwaarden voor een corona herstelbewijs.

 

Ik verdraag of wil geen mondkapje, kan de huisarts verklaren dat ik geen mondkapje hoef te dragen? Een dergelijke verklaring geven wij niet af, u kunt het zelf regelen via deze site.

 

Ik denk dat ik een blaasontsteking heb, wat moet ik doen? U kunt zonder afspraak urine langsbrengen op de praktijk. Wij vragen u om thuis of op de praktijk deze vragenlijst in te vullen.

 

Ik heb een teek verwijderd, maar niet volledig, is dit een probleem? Nee, dat is niet erg. U hoeft hier niet voor naar de dokter. Lees hier alles over teken (verwijderen).

 

Waar kan ik een rijbewijskeuring laten doen? In onze huisartsenpraktijk bieden wij geen rijbewijskeuringen meer aan, via de ANBO kunt u keuringsartsen vinden. Wij hebben goede ervaringen met ‘Beverwijk voor elkaar‘. Ook regelzorg en goedkopekeuringen.nl bieden rijbewijskeuringen dichtbij huis aan.

 

Ik wil de informatie van de corona-checkapp graag op papier, kan dat? Ja, dit kunt u zelf regelen via deze site.

 

Mijn gegevens staan niet (juist) in de Corona Check-app of op CoronaCheck.nl, wat nu? De rijksoverheid helpt u digitaal en telefonisch verder via deze site.

 

Krijg ik een pneumokokkenvaccinatie? In 2021 worden de mensen opgeroepen die geboren zijn tussen 1-1-1948 en 31-12-1952. In de toekomst worden naar verwachting alle mensen tussen 60 en 80 jaar opgeroepen.  Lees verder via de site van rivm.

 

Kan de huisarts een medische verklaring over mij verstrekken? De KNMG adviseert huisartsen om geen medische verklaring af te geven over eigen patiënten. Uitleg hierover kunt u downloaden:

 

Hoe stel ik een wilsverklaring op? Hier vindt u meer informatie over het opstellen van een wilsverklaring en de euthanasiewetgeving:

 

Wanneer betaal ik eigen risico en wanneer niet? Bezoeken aan de huisarts gaan niet ten koste van uw verplichte eigen risico. In geval van medicijngebruik, bloedprikken en andere vormen van eerstelijnszorg wordt meestal wel uw eigen risico aangesproken. Lees hier meer over wat per verzekeraar precies wel en niet wordt vergoed.

 

Waarvoor is de huisartsenpost bedoeld? De huisartsenpost is alleen bedoeld voor spoedeisende medische hulp die niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag. Onze patiënten kunnen telefonisch contact opnemen met de Huisartsenpost Beverwijk: 0251 – 265 265 (voor levensbedreigende gevallen belt u 112). De huisartsenpost werkt uitsluitend op afspraak.

 

Kan de huisarts mijn afspraak in het ziekenhuis vervroegen? Dat kan en zal de huisarts doen als dat medisch noodzakelijk is. Aan (erg) lange wachttijden bij niet-spoedeisende zaken kan de huisarts helaas niets veranderen. Vaak weet uw verzekeraar waar u sneller terecht kunt.

 

Is het zinvol om mijn PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) te laten bepalen? Klik op onderstaand link om daar meer over te weten te komen. https://www.thuisarts.nl/keuzehulp/testen-op-prostaatkanker