Kan ik mij laten testen op Corona?

Ja, dat kan. Neem voor een test (of vragen hierover) contact op met de GGD 0800-1202.

 

Moet ik me laten vaccineren tegen Corona? Is het vaccin wel veilig?

In deze voorlichtingsfilm van 5 minuten wordt uitgelegd wat de werking is van het vaccin en hoe het zit met de veiligheid en bijwerkingen. Het kan u goed helpen bij het maken van een keuze.

 

Wanneer ben ik aan de beurt voor de coronavaccinatie?

Op dit moment weten wij dat niet precies, de planning kunt u hier bekijken (flowchart downloaden). Alle informatie m.b.t. het vaccineren is gebundeld op www.coronavaccinatie.nl

 

Krijg ik een pneumokokkenvaccinatie?

In 2020 worden alleen de mensen opgeroepen die geboren zijn tussen 1941 en 1947. In de toekomst worden naar verwachting alle mensen tussen 60 en 80 jaar opgeroepen. Het immuunsysteem van 80-plussers reageert waarschijnlijk onvoldoende op het vaccin, daarom ontvangen mensen die geboren zijn in 1940 of eerder geen oproep. Dit is beleid vanuit de overheid en wordt landelijk uitgevoerd. Lees verder via de site van rivm.

 

Mag de huisarts een medische verklaring over mij verstrekken?

De KNMG adviseert huisartsen om geen medische verklaring af te geven over eigen patiënten. Uitleg hierover kunt u downloaden:

 

Hoe stel ik een wilsverklaring op?

Hier vindt u meer informatie over het opstellen van een wilsverklaring en de euthanasiewetgeving:

 

Waar vind ik betrouwbare informatie over mijn kwaal?

Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid vindt u op thuisarts.nl. Thuisarts.nl is gemaakt door artsen.

 

Wanneer betaal ik eigen risico en wanneer niet?

Bezoeken aan de huisarts gaan niet ten koste van uw verplichte eigen risico. In geval van medicijngebruik, bloedprikken en andere vormen van eerstelijnszorg wordt meestal wel uw eigen risico aangesproken. Lees hier meer over wat per verzekeraar precies wel en niet wordt vergoed.

 

Waarvoor is de huisartsenpost bedoeld?

De huisartsenpost is alleen bedoeld voor spoedeisende medische hulp die niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag. Onze patiënten kunnen telefonisch contact opnemen met de Huisartsenpost Beverwijk: 0251 – 265 265 (voor levensbedreigende gevallen belt u 112). De huisartsenpost werkt uitsluitend op afspraak.

 

Kan de huisarts mijn afspraak in het ziekenhuis vervroegen?

Dat kan en zal de huisarts doen als dat medisch noodzakelijk is. Aan (erg) lange wachttijden bij niet-spoedeisende zaken kan de huisarts helaas niets veranderen. Vaak weet uw verzekeraar waar u sneller terecht kunt.

 

Is het zinvol om mijn PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) te laten bepalen?

Klik op onderstaand link om daar meer over te weten te komen.

https://www.thuisarts.nl/keuzehulp/testen-op-prostaatkanker